Regio Zwolle

Mancave Villa in het Veluwse Bos

Moresenz

Realisatie:
MoreSenz

Project:
Mancave Villa in het Veluwse Bos

Categorie:
Cinema, Multiroom, Wellness, Outdoor 

Locatie:
Region Zwolle, Nederland

Merken uit de portfolio van Quartz AV:

  • Mancave / Cinema
    • Bowers&Wilkins CI700 custom InWall series (7.3S2 front, 7.4S2 surrounds)
    • Bowers&Wilkins DB2 x Subwoofer
    • Bowers & Wilkins CCM683 Inceiling speakers
  • Wellness
  • Bowers&Wilkins All weather AM-1 monitor

Wens:
Tijdens een uitgebreid bezoek aan het betoverende MoreSenz experience center in Nijkerk raakte de klant ervan overtuigd dat hij hier aan het juiste adres was. Hij zocht voor zijn nieuwe pand een AV-totaaloplossing op zeer hoog niveau, passend bij de geplande Mancave die pure schoonheid uitstraalt en uitgevoerd is als een schuilplaats in het bos. Onopvallende audio en video op een passend kwaliteitsniveau werd verder gevraagd voor het gehele domein. Naast verborgen AV in een multiroom setting en geluid in de zwembadruimte lag de focus glashelder op de uitzonderlijke uitvoering van de Mancave in de kelder.

Resultaat:
De akoestiek werd nauwgezet geëvalueerd met als resultaat afgeschermde muren en een gespannen plafond, beide met geluidsoplossingen en voldoende geluidsabsorptie/diffusie. De mancave (Bar en Living Cinema) is op maat ontworpen met prachtig donkergroen leder en akoestische panelen terwijl de barkrukken zijn bekleed met dezelfde luxe stof als de Cinema loungebank, die comfortabel de hele familie kan herbergen.  De alom gewaardeerde CI700 inwall serie van Bowers & Wilkins past naadloos in dit bosrijke decor. De uitvoering van overgang van de inbouw luidsprekers in de lederen panelen, toont tenslotte een geheel nieuw referentieniveau in dit soort toepassingen.

Toen Ben voor de eindcontrole kwam om het harde werk van zijn team te beoordelen werd hij meteen uitgenodigd om een film mee te kijken. De fantastische geluidskwaliteit, de filmische kracht van het systeem in zowel film als muziek en de impactvolle basweergave zijn getuigen van een “mission completed”.  De bioscoopbank wordt beoordeeld als: “Dit moet je proberen! Het met de afstandsbediening kunnen uitschuiven van de bank om comfortabel te kunnen liggen is duidelijk een winnaar. Deze nieuwe mancave zal ongetwijfeld veel worden gebruikt.  Een verjaardagsfeestje was al gepland in dezelfde week…

DEALERS

A Sound Connection

Quartz AV werkt met een dealernetwerk van vertrouwde, professionele, ervaren en toegewijde onafhankelijke dealers.