Netherland, regio Utrecht

Luxe custom Home Cinema in Afrikaanse sfeer

Mutrox / JNV

Realisatie:
JNV: Domotica, A/V apparatuur, verlichting
Mutrox: Akoestiek, Cinema-ontwerp en bouw, Audio & Video kalibratie
JNV & Mutrox: Realisatie & installatie

Projectomschrijving:
Luxe custom Home Cinema in Afrikaanse sfeer

Locatie:
Zuid Holland, Nederland

Applicatie:
Custom Cinema

Merken uit het Quartz AV portfolio:

  • Bowers & Wilkins
    • CI800D series loudspeakers
    • CT SW-15 Subwoofers x 4
    • SA1000 Subwoofer Amplifier x 4
  •  Rotel
    • 5 Channel Amplification

Wens van de klant
Voor een absolute liefhebber realiseerde domotica-specialist JNV Audiovisueel in samenwerking met cinemabouwer Mutrox een oogverblindend mooie cinema in Afrikaanse stijl. Omdat de klant de best mogelijke geluidsweergave wilde, kwam hij in de showroom van Mutrox al snel uit bij de Bowers & Wilkins CI 800 serie. Ook aan het beeld werd veel aandacht besteed met een prachtige Sony 4K projector, een ‘Cinemascope’ scherm en een anamorphische lens. Over ieder detail werd goed nagedacht, zeker ook wat betreft de looks van de ruimte. Door een combinatie van luxe stoffen, stoere houttexturen en de juiste accessoires werd de gewenste Afrikaanse sfeer gecreëerd. Alle ‘immersive’ geluidsformaten moesten uiteraard kunnen worden afgespeeld, dus hierop werd de plaatsing van de luidsprekers nauwkeurig afgestemd.

De levering van zowel de audio- als de videoapparatuur, de lichtsturing, de multi-room audio en domotica werden verzorgd door JNV Audiovisuele Smaakmakers. Met een enkele Crestron afstandsbediening kan alles in de cinema worden bediend. De bouw van de cinema, het esthetische en akoestische ontwerp en de afstelling van beeld en geluid werden uitgevoerd door Mutrox.

Het resultaat
Wat een prachtige ruimte om te zien! De uitmuntende geluidskwaliteit en het zeer levensechte beeld geven deze home cinema een ultieme kippenvelfactor! Door de aankleding volledig naar de wens van de klant nauwkeurig te kiezen en de akoestiek perfect te optimaliseren, overtreft deze ruimte alle verwachtingen.

In een nauwe samenwerking tussen klant, licht- en domoticaspecialist JNV en Mutrox en werd dit project een groot succes. Van de cinema wordt meerdere dagen per week dankbaar gebruikt gemaakt!

DEALERS

A Sound Connection

Quartz AV werkt met een dealernetwerk van vertrouwde, professionele, ervaren en toegewijde onafhankelijke dealers.