Marantz introduceert flagship modellen AV 10 en AMP 10

Marantz AV 10 15.4CH AV Processor

VERKOOPPRIJS: 7.000 Euro

Marantz introduceert het meest krachtige en aanpasbare systeem om uw ultieme Home Theater te creëren. De AV 10 heeft ALLE immersieve surround CODECs, waaronder Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro 3D en IMAX Enhanced. De AV 10 biedt ondersteuning voor 4 onafhankelijke subwooferuitgangen die onafhankelijke vertraging en niveau-afstelling en EQ mogelijk maken. Dit is een primeur voor een Marantz-receiver en een ongelooflijk nuttige functie voor iedereen die 4 subwoofers in zijn systeem wil integreren om de allerbeste basweergave op alle luisterplaatsen te verkrijgen.

De AV 10 heeft zojuist zijn kamercorrectie verbeterd met volledige DIRAC-ondersteuning (upgrade-optie) en ondersteunt tegelijkertijd Audyssey MultEQx. Dit is de eerste keer dat een product beide ruimtecorrectiesystemen ondersteunt.

Marantz naar verluidt de GUI (Graphical User Interface) opnieuw heeft ontworpen voor 4K/8K-tv’s. Het vergt erg veel rekenkracht om een GUI voor hoge resolutie toepassingen te ondersteunen, dus dit spreekt boekdelen voor de technologie die in dit product is verwerkt.

Marantz AMP 16 16CH Versterker

VERKOOPPRIJS: 7.000 Euro

Als aanvulling op de AV 10-processor brengt Marantz de AMP 10 16-kanaals 200W-versterker uit. Dit ontwerp is gebaseerd op de Hypex N-core klasse D module die in hun PM-10 geïntegreerde versterker zit. Hij is berekend op 200 watt/ch bij 8 ohm (2CH aangedreven) en 400 watt/ch bij 8 ohm gebrugd (Bridge-Tied-Load). Marantz heeft de overstap gemaakt naar een SOTA klasse D versterkerontwerp, omdat dit vele voordelen biedt, waaronder een hogere efficiëntie (> 90% vergeleken met 60-70% van klasse AB bij volle belasting), minder warmte en een lichter gewicht. Dit is zeer zinvol naarmate de kanaaldichtheid toeneemt om grotere luidsprekerconfiguraties te ondersteunen.

Eerste indrukken

De AV10 en AMP zijn uitgerust met de allernieuwste verwerkingstechnologieën en versterking. Het feit dat Marantz zoveel verwerkingskracht en integratiemogelijkheden op maat biedt voor dit prijsniveau zou iedere film en muziek purist aan het denken moeten zetten. De analoge niveaumeter met patrijspoort is een leuk detail, evenals de luxe industriële vormgeving die de meest recente Marantz-ontwerpen kenmerkt.

Zowel de Marantz AV 10 als de AMP 10 maken gebruik van lineaire voedingen met ringkerntransformator en Marantz HDAM ontwerpen. Een goede lineaire voeding heeft een aantal voordelen op het gebied van betrouwbaarheid en dynamisch vermogen.

“Het feit dat Marantz zoveel verwerkingskracht en integratiemogelijkheden op maat biedt voor dit prijsniveau zou iedere film en muziek purist aan het denken moeten zetten..”

DEALERS

A Sound Connection

Quartz AV werkt met een dealernetwerk van vertrouwde, professionele, ervaren en toegewijde onafhankelijke dealers.